Organitzadors:

logo_cnt.png

Col-laboradors i patrocinadors

Cronometratge:

© 2016 per Club Natació Tortosa

INFORMACIÓ GENERAL

La Baixada del Renaixement és una prova de natació d'aigües obertes que es celebra al Riu Ebre amb sortida a Xerta i arribada a Tortosa. 

El recorregut comença al moll de Xerta, el tret de sortida es realitza desde el centre del riu. en els primers metres deixem a mà dreta la primera de les quatre illes que trobarem, superada aquesta illa girem de rumb amb el primer meandre i encarem una recta al principi de la qual deixarem a mà esquerra la segona illa. Després d'aquesta illa, la resta de la primera meitat de la travessia transcorre sense més obstacles que anar seguint el transcurs del riu. 

Passada la meitat de la prova, ens trobem amb un altre meandre que ens fa girar a l'esquerra i just després, la tercera illa, l'illa d'Audí, que deixarem a mà esquerra, i al acabar-se l'illa ens situem a la part esquerra de l'amplada del riu, per poder seguir el canal navegable del riu (la part del riu on hi ha més corrent). La quarta illa, l'illa de la Xiquina també la deixarem a mà esquerra, superada aquesta arribem a la part final de la travessia.     

Passada la corva del riu cap a la dreta ja veiem la façana fluvial de Tortosa amb la catedral en primer terme. L'últim gir el fem precisament davant la catedral i amb aquest encarem el pas per Tortosa, deixant els peus del monolito i dels 2 ponts, sempre, a la nostra esquerra. És a dir ens situem a la dreta de l'amplada del riu.   

L'arribada està situada a la vorera esquerra del riu just passat el segon pont, el pont vermell del tren. 

La distància d'aquesta prova és de 12.522 metres, tenint en compte que es realitza a favor de corrent.

 

El cabal del riu en cap cas és perillos gràcies a estar controlat a través de la IDECE que té constància d'aquesta baixada. A més el fet de realitzar-se durant l'estiu evita el risc de riuades. 

 

L'any 2020 es realitzarà la 19a edició, organitzada pel Club Natació Tortosa i enmarcada com tots els anys en les Festes del Renaixement de la ciutat, concretament el dia 18 de juliol. 

 

La prova és puntuable dins el circuit de travessies de la Federació Catalana de Natació. 

 

L'esport i la natura es junten el 18 de juliol de 2020 per realitzar un cop més la Baixada del Renaixement. L'amor per l'esport i el respecte per la natura són els pilars fonamental d'aquesta prova que permeten un escenari únic que només es pot descriure quan s'ha viscut per dins. 

LO RIU ÉS VIDA és el crit de guerra sota el qual els ebrencs reclamem que el riu Ebre tingui un cabal ecològic suficient per garantir la conservació del nostre Delta. Una lluita en contra del Pla Hidrològic Nacional que preveia el transvasament de l'Ebre i que va originar un moviment social amb el que naixia l'any 2000 la Plataforma en Defensa de l'Ebre

RECORREGUT ACABAT web 2.jpg
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now