top of page
LOGOTIPO NEGRO.png

BAIXADA DEL RENAIXEMENT

DE XERTA A TORTOSA

logo_cnt.png

Preguntes freqüents

Et falta informació o tens alguna inquietud?  Aquí trobaràs allò que més ens han preguntat. Però recorda, si segueixes tenint algun dubte, estem per solucionar-te'l.

ABANS D'INSCRIURE'M

Vull participar, però no sé si estic preparat.

Entenem que la llargària de la travessia pot fer respecte en un principi, però que hi ha valorar que nedem a favor de la corrent i aquesta per poca que sigui, sempre ajuda. En termes generals i sense ser exacte acostumem a dir que si pots nedar a un ritme 1'25'' cada 100 en piscina, pots participar sense preocupar-te.

No he nedat mai en riu i em fa respecte.

Nedar en riu és diferent al mar però no hi ha de que preocupar-se. Per experiència podem dir que no es veuen animals de cap tipus durant la cursa, en algun moment et pots trobar amb vegetació, la quantitat d'aquesta varia segons com de secs o plujosos  hagin estat els mesos anteriors.

El recorregut està acotat o puc perdre'm?

Al llarg del recorregut hi ha unes boies que marquen el canal navegable del riu, que és per on s'ha de nedar. Estan marcades per una vermella (que s'ha de deixar a la dreta) i una verda (que ha de quedar a l'esquerra). També és situen boies inflables grogues per tenir una referència des de més lluny.

Hi ha temps límit?

La normativa de la FINA publicada per la FCN diu "NAO. 6.17 En totes les proves, els límits de temps s'aplicaran després d'acabar el primer nedador, de la manera següent : 15 minuts per cada 5 Km amb un límit màxim de 120 minuts. NAO.6.17.1 Els nedadors que no acabin la prova en el temps límit, seran trets de l'aigua, llevat que l'Àrbitre en Cap permeti al nedador que finalitzi la prova fora dels temps establerts, però no puntuarà ni tindrà opció a premi."

En resum, si passat el temps límit veiem que qui no ha acabat, li queda poc, el deixem acabar.

JA ESTIC INSCRIT

Com arribo la sortida?

Pots arribar al punt de sortida i marcatge de dorsals pel teu propi compte amb cotxe o demanant el servei de bus en el moment de fer la inscripció.

Que passa amb les meves pertinences?

Un cop fet el marcatge de dorsals i la sessió informativa, els nadadors podran dipositar la seva motxilla, una única motxilla degudament marcada amb el seu dorsal dintre dels vehicles de l'organització que les transportaran al punt d'arribada, on podreu recollir-les després d'entregar el xip

Puc nedar amb rellotge?

Al tractar-se d'una prova federada la totalitat d'aquesta es regeix sota la normativa d'aigües obertes de la FINA publicada per la FCN on el punt NAO 3.48 diu "... tots els nedadors s'han arreglat les ungles de mans i peus i no porten Cap joia, inclosos rellotges."

Puc nedar amb neoprè?

"BL 8.4 Per a les competicions d’aigües obertes amb una temperatura de l’aigua des de 20º C, els banyadors tant per homes com per dones no podran cobrir el coll, no s’estendran més enllà de les espatlles ni per sota dels turmells. En aquest cas, amb les condicions especificades, els banyadors per a competicions d’aigües obertes hauran de ser confeccionats amb els mateixos requisits aplicables als banyadors utilitzats en piscina.

En resum: No, només es permetrà neoprè si l'aigua està per sota dels 20º C.

Aclariment: al mes de juliol l'aigua del riu acostuma a tenir una temperatura superior.

Puc posar-me greix?

"NAO 6.11 Els nedadors podran utilitzar greix i una altra substància, sempre que no sigui, en opinió de l'Àrbitre en Cap, excessiva."

En que puc nedar?

"NAO 6.10 Cap nedador podrà utilitzar o portar cap dispositiu que pugui ajudar a la seva velocitat, resistència o flotabilitat. Podrà utilitzar banyador autoritzat, ulleres, un màxim de dos (2) casquets de bany, pinces de nas i taps a les orelles. " OBLIGATORI INICIAR I ACABAR LA CURSA AMB EL CASQUET QUE DÓNA L'ORGANITZACIÓ.

bottom of page